Yeni Konular

KOYUN PASTASI TARİFİ

KOYUN PASTASI TARİFİ

Fondanın malzemeleri:
- 250 gr Türk lokumu
- 200 gr toz şeker
- Gıda boyası
Bu malzemelerin elle yoğrulmasının yeterli olacağı söyleniyor. İstenilen kıvama gelene kadar, şekeri yavaş yavaş ekleyip, yoğurma işlemine devam ediyorsunuz.
Sizden gelen istekler doğrultusunda bu pastanın yapımı ile ilgili ayrıntılı bilgi vereyim dedi. Öncelikle şu hamurundan toplarla ilgili. Ekim ayının La Cucina Italiana‘sında profiterol yapımı için şu hamuru tarifi vardı. Onu aynen yazıyorum:
- 250 ml soğuk su
- 60 gr tereyağ
- Bir tutam tuz
- 125 gram un
- 3 adet yumurta
Bir tencereye 250 ml soğuk su ve 60 gram tereyağı koyup, orta harlı ateşteki ocağa koyun. Su kaynamadan önce tahta kaşık veya silikon bir spatula yardımıyla tereyağını eritmek için sürekli karıştırın. Karışım kaynamadan önce içine 125 gram unu ilave edip, topaklanmaması için karıştırmaya devam edin. Orta ateşte sürekli karıştırmaya dema edin. Malzemeler gittikçe hamur kıvamını alacaktır. Hamur tencerenin kenarına veya dibine yapışmaya başlayınca, hamurun hazır olduğu anlaşılır. Hamuru mermer tezgaha (veya geniş bir cam kaba) koyun. Tahta bir kaşık yardımıyla yayın ve ılıklaşıncaya kadar yüzeyinin kurumaması için devamlı karıştırın. Hamur soğumaya yüz tutunca, çelik bir kaba alıp üzerine 3 adet yumurta ilave edin (teker teker). Karışımı mikser ile iyice çırpın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Genelde bu hamur krema torbası ile şekillendirilmektedir. Krema torbanız yoksa, ucunu makasla ufacık keseceğiniz bir buzdolabı poşetinden de faydalanabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside, aralıklarla dizdiğiniz ve yuvarlak şekil verdiğiniz şu hamurlarını, önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tarifte, parmağınızı suya batırıp, her hamurun üzerine parmağınızla biraz su sürmeniz tavsiye edilmiş.
Tavsiye: Bu hamuru ilk defa deniyorsanız, tarife aynen uymaya ve pişerken fırının başından ayrılmamaya çalışın.Zira ilk denemelerin başarısız olduğunu birçok kez duydum. Genelde şu hamurları önce kabarıp, sonra sönüveriyorlar. Fırınınızın özelliğine göre pişirme süresi de değişcektir. O yüzden pişirirken dikkatli olmanızı ve başarılı olduğunuz pişirme süresi ve fırın sıcaklığını bir yere mutlaka not etmenizi tavsiye ederim.
Topların içine dolduracağımız krema için, eklerlerin içine doldurulan pastacı kreması tarifini vermek istiyorum:
- 3 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Tüm malzemeleri 2 su bardağı sıcak ya da ılık süte ilave edip, karıştırarak pişirin. Eğer kakaolu bir krema isterseniz, için 1 yemek kaşığı kakao ilave edebilirsiniz.
Peki Türk lokumu fondanı yerine ne kullanabiliriz? Şeker hamuru. Daha önce hiç yapmadığım şeker hamuru ile ilgili çok ayrıntılı bilgileri Pastacı’nın blogunda bulabilirsiniz. Şeker hamuru nasıl yapılır, malzemeleri, malzemelerin nerelerde bulunabileceği ve modellemesiyle ilgili çok faydalı örnekler hazırlamış. Ayrıca Hanimiş de yine blogunda, birçok şeker hamuru tarifini özetlemiş. Bir diğer tarifi de 3beyaz yazmış. Hangisi aklınıza yatarsa, o tarifi kullanabilirsiniz. Ama sadece bu pasta için kullanmayı düşünüyorsanız, hazır şeker hamurlarından da kullanabilirsiniz.
 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri