Yeni Konular

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler :
2 dolu yemek kaşığı tereyağı (hafif eritilir)
30 adet kadar pötübör bisküvi(robottan çekilmiş)
Bu iki mal iyice yoğrulur kelepçeli kalıba bastırarak yayılır(ben dikdörtgen borcam kullandım pişirdikten sonra porsiyonluk hazırladım)


Üzeri İçin :
800 gr labne
1su bar tozşeker
1limon rendesi
3 yem kaş un
3 yumurta
2yumurta sarısı
1 paket(200ml)krema



Yapılışı :
Labne ve şeker iyice çırpılır.Limon rendesi ve un ilave olur yumurta ilave olur çırpılır sonrasında yumurta sarısı ve krema ilave olur 2-3dak kadar daha çırpılır
Bunları hazırladığımız esnada bisküvi tabanımızı dolapta bekletiyoruz.Hazırladığımız karışımı üzerine boşaltıyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına veriyoruz 10dak sonra ısıyı 165 dereceye getiriyoruz üzeri hafif pembeleşince kapatıyoruz fırında dinlendiriyoruz soğuyunca dolapta 5-6 saat dinlendirdikten sonra sosla servis yapıyoruz.


Üst Sosu Yapılışı :
1,5 su bar frambuaz sos tenceresine alınır 3yemek kaşığı tozşeker üzerine dökülür 1çay bar su konur ocağa konur kaynayınca 1dolu tatlı kaş nişasta çok az suyla açılacak kadar ilave edilerek açılır kaynayan frambuaza katılır bu arada hızlıca karıştırıyoruz bir kaynar gelince altını kapatıyoruz.İstediğiniz herhangi bir sosta kullanabilirsiniz.

MUTLULUK TOPLARI TARİFİ

MUTLULUK TOPLARI TARİFİ

Malzemeler:
1,5 paket petibör bisküvi
1 paket krema
3 paket cikolata (ben eti karam kullanıyorum)

Süslemek için:
Renkli süsleri Eminönün'den almıştım.
Kalpler dr oetker'e ait marketten aldım.

Yapılışı:
Krema ocağa konur içine çikolatalar atılır. Çikolatalar eriyince altı kapatılır. Bisküviler eklenir. 30 dk soğuması beklenir. Ardından toplar yapılır. Üzeri süslenir. Dolaba konur. Servise hazır.

FINDIKLI TARÇINLI HAVUÇLU KEK TARİFİ

FINDIKLI TARÇINLI HAVUÇLU KEK TARİFİ

Malzemeler :

-4 YUMURTA
-1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
-2.5 SU BARDAĞI UN
-2 SU BARDAĞI ŞEKER
-1 SU BARDAĞI FINDIK VEYA CEVİZ
-2 SU BARAĞI HAVUÇ RENDESİ
-1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
-VANİLYA
-KABARTMA TOZU

Yapılışı :
YUMURTALARI ŞEKERLE BİRLİKTE BEYAZLAŞIP KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIYORUZ SIVI YAĞI EKLEYİP YARIM DK DAHA ÇIRPIYORUZ KABARTMA TOZU TARÇINI VANİLYAYI EKLEYİP BİRAZ DAHA ÇIRPIYORUZ HAVUÇ RENDESİ FINDIK EKLEYİP KARIŞTIRIYORUM SONRA UNU EKLEYİP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ SONRA KEK KALIBINA DÖKÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA KOYUYORUZ 45 VEYA 50 DK PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN 


PÜF NOKTASI :
EĞER UNU ÇOK KOYARSANIZ KEKİNİZ BİRAZ SERT KALABİLİR TARİFTE 3 SU BARDAĞI UN YAZIYORDU YALNIZ BEN 2 BUÇUK SU BARDAĞI KOYDUM HAMUR BİRAZ CIVIK OLURSA KEK DAHA YUMUŞAK VE PUF GİBİ OLUYOR SİZ İSTEĞİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ HERKESİN FIRINI FARKLI OLDUĞUNDAN PİŞME AŞAMASINI BİR KÜRDAN BATIRARAK ANLAYABİLİRSİNİZ KÜRDANA HAMUR YAPIŞMIYORSA FIRINDAN ALABİLİRSİNİZ ..

KURUYEMİŞLİ KURABİYE TARİFİ

KURUYEMİŞLİ KURABİYE TARİFİ

Hamur Malzemeleri:
500 gr. Tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1çay kaşığı karbonat
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un


İçi için :
2 adet elma
3 kuru incir
3 kuru kayısı
1 avuç kuru sari üzüm
1 su b. Şeker
2 çay kaşığı tarçın


Üstüne:
yumurta akı
Fındık
Üzüm pekmezi


Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğrulur. (Hamur da şeker yok çünkü için de ki malzemeler yeterli oluyor) iç malzemesi için elmanın kabuğu soyulur ve rendelenir. Şekerle birlikte pişirilir. İnci kayısı ve üzüm sıcak suda bekletilip yumuşaması sağlanır.Yumuşadıktan sonra küçük küçük doğranarak elma ve şekere katılarak beraberce pişirilir.(ben içine de biraz fındık kırığı koyuyorum). Daha sonra iç harç soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra tarçın konur.
Yoğrulan hamurdan parçalar koparılır.içine harçtan konup kapatılır. Üstü yumurta akına batırılıp fındık kırığına bulanır. 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra ilk sıcağının gitmesinin ardından kurabiyelerinin üzerine üzüm pekmezi gezdirilir. Afiyet olsun..

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı un
1/2 su bardağı file badem
3 yemek k. tereyağ
4 yemek k. pudra şekeri
1 yumerta beyazı
1/2 paket vanilya
1 çay k. kabartma tozu
Ayrıca pudra şekeri


Hazırlanışı:
Unu ve bademi ocakta sürekli karıştırarak kavurun. (Ben file badem yerine kavrulmuş bademin kabuklarını soyup rondoda parçalayarak kullandım. Sadece unu kavurdum) Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Daha sonra bir kapta yumurta akı, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını ve vanilyayı karıştırın. Kavrulan unu, kabartma tozunu ve bademi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (1 bardak un bana yetmediği için 1/2 bardağa yakın normal un kullandım) Hamuru merdane ile açıp (çatlayan yerleri elinizle düzelterek) önce büyük çay bardağı ile kesin. Sonra küçük çay bardağı ile ay şekli olacak biçimde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip (ben kaldırırken parçalanmasın diye kestiğim yuvarlağı tepsiye yerleştirdikten sonra küçük bardakla ay şekli verdim.) önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15- 20 dk. pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis edin.
 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri