FINDIKLI TARÇINLI KURABİYELER TARİFİ

FINDIKLI TARÇINLI KURABİYELER TARİFİ

Malzemeler:
- 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı fındık kırığı (yarısı üzerine)
- Yaklaşık 500 g (4,5 su bardağı) un

Yapılışı:
1. Tereyağını, sıvıyağı, şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırpın.
2. Mikseri çıkartıp fındığın yarısını karışıma ekleyin. Tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan biraz sertçe bir hamur yapın.
3. Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra da fındığa batırıp tepsiye sıralayın.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Yağın fazlalığı sizi korkutmasın, bu ölçüyle epey fazla kurabiye çıkıyor. Ben biraz irice kurabiyeler yaptım, 30 tane çıktı. Siz daha küçük yaparsanız çok daha fazla kurabiyeniz olur. Yarım ölçü ile de deneyebilirsiniz tabi...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri