KAYISILI UNSUZ KURABİYE
TARİFİ
Malzemeler :
2yumurta akı
1,5bardak minik zar şeklinde doğranmış kuru kayısı
Yarım su bar.tozşeker
1su bar.toz fındık
1su bar.hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Yumurta akı ve şeker iyice karıştırılır.Kayısılar,fındık,hindistancevizi ilave olur karıştırılır.Katıya yakın bir kıvam olacak.Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirilir önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20dak.kadar pişirilir.Üzeri hafif pembe olacak.
Malzemeler :
2yumurta akı
1,5bardak minik zar şeklinde doğranmış kuru kayısı
Yarım su bar.tozşeker
1su bar.toz fındık
1su bar.hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Yumurta akı ve şeker iyice karıştırılır.Kayısılar,fındık,hindistancevizi ilave olur karıştırılır.Katıya yakın bir kıvam olacak.Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirilir önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20dak.kadar pişirilir.Üzeri hafif pembe olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder