BÖĞÜRTLENLİ VE ELMALI SUFLE TARİFİ

BÖĞÜRTLENLİ VE ELMALI SUFLE TARİFİ

Malzemeler (6 kişilik) :
Yağlamak için az yağlı yumuşak margarin
2/3 su bardağı (150 g) tozşeker, 2 çorba kaşığı serpmek için
3 su bardağı (350 g) böğürtlen
1 büyük elma; soyulmuş, çekirdek yerleri çıkarılmış ve dilimlenmiş olarak
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
3 yumurta akı


Serpmek için;

pudra şekeri


Böğürtlenli ve Elmalı Sufle Tarifi :
1- Fırını önceden 200 derecede ısıtın. 6 küçük kalıbı yağlayıp, tabanlarına tozşekeri serpin.
2- Böğürtlenleri, doğranmış elmaları, portakal suyunu ve portakal rendesini bir tencereye koyup 10 dakika pişirin. Altına kase koyduğunuz bir süzgeçte süzdürün. Şekerin dörtte birini de ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.
3- Bir kaşık dolusu meyve püresini, hazırladığınız kalıplara dökün. Üzerlerini düzeltip bir kenara koyun.
4- Yumurta aklarını büyük bir kaseye koyup, yumuşayana kadar çırpın. Kalan şekeri azar azar ilave ederek, parlak ve yumuşak bir mereng karışımı haline getirin.
5- Kalan meyve püresini karışımla karıştırın. Kalıpların içine boşaltıp, spatulayla üzerlerini düzeltin. Bir bıçağı da her kalıbın kenarlarından geçirip çıkarın.
6- Kalıpları fırına koyun. Suflelerin üzeri kabarıp, hafifçe kızarmaya başlayana kadar 10-15 dakika pişirin. Üstlerine pudra şekeri serpip, bekletmeden servis yapın
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri