ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı soğuk süt
250 gram krem şanti
5 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
5 yaprak jelatin
200 gram (1 paket=80 gram)
bitter çikolata
100 gram damla çikolata

Çikolatalı Parfe Yapılışı :
Soğuk süt ve krem şantiyi çırpma teliyle koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve tozşekeri kabarana kadar çırpın. Jelatinleri yumuşaması için buzlu suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Yumuşamış jelatinleri yumurtalı karışıma ilave edip, çırpma teliyle iyice karıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve jelatinli karışıma ekleyip, 1-2 dakika çırpma teliyle karıştırın. Sütle çırptığınız krem şantiyi, çikolatalı karışıma yavaşça yedirin. Damla çikolatayı ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Dikdörtgen biçiminde ve 4-5 cm yüksekliğinde bir fırın kabına veya cam bir kaba yağlı kağıt serin. İçine çikolatalı parfeyi boşaltın. Derin dondurucuda 1 gün bekletin. Servis yapacağınız zaman çıkarın ve dilimleyerek ikram edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri