FRAMBUAZ VE BÖĞÜRTLENLİ PASTACIKLAR TARİFİ

FRAMBUAZ VE BÖĞÜRTLENLİ PASTACIKLAR TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yumurta
4 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
5 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Krema için: 

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için: 

1 çay bardağı şekerli süt

Üzeri için: 

1 su bardağı hindistan cevizi

Ara malzemesi için:
1 su bardağı frambuaz ve böğürtlen

Yapılışı :
Pandispanya için yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Büyük bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Krema için, bir tencerede süt, un ve toz şekeri karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Margarin ile kabartma tozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Pişen kekten eşit kare dilimler çıkarıp, enlemesine ikiye kesin. İki yüzünü de şekerli süt ile ıslatın. Taban olacak kekin üzerine krema sürün. Frambuaz ve böğürtlenleri dizip üzerine krema yayın. İkinci kat kek ile üzerini kapatıp hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri