DAMLA
ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
225 gr.tereyağı(yumuşamış)
60 gr.pudra şekeri (elenmiş)
1 vanilya
300 gr.un
1 su bar.damla çikolata
1 su bar.iri doğranmış ceviz
225 gr.tereyağı(yumuşamış)
60 gr.pudra şekeri (elenmiş)
1 vanilya
300 gr.un
1 su bar.damla çikolata
1 su bar.iri doğranmış ceviz
HAZIRLANIŞI:
Yağ ve şeker mikserle krema kıvamına gelene dek çırpılır.Un ve vanilya elenir ilave olur karıştırılır.Ceviz ve damla çikolata konur bir kaşık yardımıyla karıştırılır.Tepsiye yağlı kağıt serilir birer tatlı kaşığı dolu düzgünce ararlara boşluk bırakarak konur kaşığın arkasıyla hafif düzeltilir.Kurabiyeler bayağı büyüyor o yüzden çok büyük parçalar koymayın aralarının boşluğunu iyi ayarlayın.175derecede önceden ısıtılmış fırında 15dak.pişirin.Soğumadan tepsiden almayın.
120gr.çikolata benmari eritilir soğumuş olan kurabiyeler bir ucu çikolataya batırılır tekrar tepsiye alınır iyice soğuyunca servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder