PADİŞAH SARMASI TARİFİ


PADİŞAH SARMASI TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un(klasik paşabahçe bardağı)
1 su bardağı şeker
125gr tereyağı
Bol miktarda hindistancevizi
1 poşet kremşanti
Şantiyi çırpmak için 1bardak süt
İçine istediğiniz mal.(muz,ceviz,damla çikolata)

Yapılışı :

Tereyağı tencereye alınır eritilir un ilave olur kavrulmaya başlanır.Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş ilave edilerek çırpıcıyla karıştırılır hızlı bir karıştırma işlemi yapılmalı ki topaklanma olmasın.Kaynama geldiğinde şekeri ilave edilir tekrar karıştırarak bir iki taşım kaynatılır.İlk sıcaklığı çıkınca 15dak iyice çırpılır.fırın tepsisine boşluk kalmıyacak şekilde hindistancevizi serpilir hazırlanan muhallebi dikkatli bir şekilde tepsideki hindistancevizinin üzerine dökülür yemek bıçağı yardımıyla düzelterek orantı sağlanır buzdolabına alınır 1-2saat sonra çırpılmış şanti sürülür bu şekilde de 5-6saatdinlendirin istediğiniz büyüklükte dilimleyin tekrar bıçak yardımıyla katlama işlemini yapın katlama işlemini yapmadan önce isterseniz uç kısımlarına istediğiz içten(muz,ceviz,damla çikolata)yerleştirip sarma işlemini yapabilirsiniz.Ben çikolatalı fıstık drajelerden koydum.
Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri