PADİŞAH
SARMASI TARİFİ
Malzemeler
:
1 litre
süt
1 su bardağı un(klasik paşabahçe bardağı)
1 su bardağı şeker
125gr tereyağı
Bol miktarda hindistancevizi
1 poşet kremşanti
Şantiyi çırpmak için 1bardak süt
İçine istediğiniz mal.(muz,ceviz,damla çikolata)
1 su bardağı un(klasik paşabahçe bardağı)
1 su bardağı şeker
125gr tereyağı
Bol miktarda hindistancevizi
1 poşet kremşanti
Şantiyi çırpmak için 1bardak süt
İçine istediğiniz mal.(muz,ceviz,damla çikolata)
Yapılışı
:
Tereyağı
tencereye alınır eritilir un ilave olur kavrulmaya başlanır.Unun kokusu çıkınca
süt yavaş yavaş ilave edilerek çırpıcıyla karıştırılır hızlı bir karıştırma
işlemi yapılmalı ki topaklanma olmasın.Kaynama geldiğinde şekeri ilave edilir
tekrar karıştırarak bir iki taşım kaynatılır.İlk sıcaklığı çıkınca 15dak iyice
çırpılır.fırın tepsisine boşluk kalmıyacak şekilde hindistancevizi serpilir
hazırlanan muhallebi dikkatli bir şekilde tepsideki hindistancevizinin üzerine
dökülür yemek bıçağı yardımıyla düzelterek orantı sağlanır buzdolabına alınır
1-2saat sonra çırpılmış şanti sürülür bu şekilde de 5-6saatdinlendirin
istediğiniz büyüklükte dilimleyin tekrar bıçak yardımıyla katlama işlemini
yapın katlama işlemini yapmadan önce isterseniz uç kısımlarına istediğiz
içten(muz,ceviz,damla çikolata)yerleştirip sarma işlemini yapabilirsiniz.Ben
çikolatalı fıstık drajelerden koydum.
Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder