FRAMBUAZLI TART TARİFİ

FRAMBUAZLI TART TARİFİ

TART MALZEMELERİ :
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
3 kaşık süt
Bu malzemelerle hamur yoğrulur buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.

İÇ KREMASI :
2,5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bar toz şeker(2 kaşık eksik koyabilirsiniz )
2 yumurta sarısı
1 vanilya

Yapılışı :
Sütü ve şekerin yarısını ocağa koyun ısınmaya bırakın.Bu arada kalan şeker ve yumurta sarılarını iyice karıştırın un ve nişastayı da koyun karıştırın kaynama derecesine gelen sütü yavaş yavaş bu unlu karışıma tel çırpıcı yardımıyla karıştırın hızlı bir karıştırma yapın sonrasında karışımı tekrar ocağa alın koyu muhallebi olana kadar pişirin vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın iyice ılınıncaya kadar ara ara karıştırın ki kabuk ve pütürleşme olmasın.1 paket şantiyle 1 çay bardağı soğuk sütü çırpın kabaran şantiyi soğumuş olan muhallebiye kaşık kaşık koyup mikserle çırpın.Hazırlanmış kremayı dolapta muhafaza edin.
Dinlenen tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına yerleştirin çatalla delikler açın önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Tart hamuru iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır servis tabağına alınır hazırlanmış krema içine yerleştirilir.

ÜST AŞAMASI :
1 poşet şanti ve 1 su bardağı soğuk süt çırpılır.1 su badağı  tane frambuaz içine konur kaşık yardımıyla hafif karıştırılır ve hazırlanmış kremalı tartın üzerine yerleştirilir.
Kalan frambuazları (1 su bardağı ) içine 2 kaşık pudra şekeri konularak robottan çekilir ve ocağa konularak bir iki taşım kaynatılır ara ara karıştırılarak soğutulur.Soğumuş olan sos çay kaşığı yardımı ile öbek öbek tartın üzerine konur bir Kürdan yardımı ile zikzaklar yapmaya çalışılır 
Tartımız hazırdır 1-2saat buzdolabında dinlendirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri