KADAYIFLI KURABİYE TARİFİ
HAMUR MALZEMELERİ :
250 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 limon rendesi
2 yumurta sarısı (akını üst mal. kullanılacak)
4 su bardağı un
2 kaşık buğday nişastası
1 kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN :
2 yumurta akı
2 yem kaş pudra şekeri
100 gr tel kadayıf
3 yemek kaşığı kadar iri çekilmiş veya file badem istenirse fındıkta olur
1 kahve fincanı krema
HAZIRLANIŞI :
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker biraz karıştırılır kalan mal ilave edilerek pütürsüz bir hamur hazırlanır.Hamurun üzeri streçle kapatılacak 20 dak kadar dinlendirilir.
Bu arada üst mal hazırlanır.
Yumurta akı ve pudra şekeri 3-4 dakika beyazlaşıncaya kadar çırpılır (kabartılmaz) badem,krema ve iyice ufak ufak didiklenmiş kadayıflar konur iyice harmanlanır bastırmadan karıştırmaya çalışın.
Dinlemen hamur yarım parmak kalınlığında açılır(fazla incelmesin)yuvarlak bir kalıp veya çay bardağıyla kesilir tepsiye yerleştirilir hazırlanmış olan üst malzeme parmak yardımıyla çok bastırmadan üzerlerine tepecik şeklinde yerleştirilir(basık olmasın)istenirse tekrar üzerlerine file badem veya fındık birkaç tane serpiştirilir.170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder