KARAMELLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı irmik
1 vanilya
1 kabartma tozu
Hazırlanışı :
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.Kalan malzemeler ilave edilerek çırpma işlemi tamamlanır büyük boy borcam yağlanarak malzeme boşaltılır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Şerbet İçin:
3 su bardağı şeker karamel rengi alıncaya kadar derin bir tencerede pişirilir rengi değişince 4 bardak su ilave edilir şeker eriyip bir kaç taşım kaynayıncaya kadar bekletilir
Tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olacak sıcak tatlıya ılık şerbet dökülür üzeri kapatılır .
Kreması İçin :
1 litre süt
3 dolu kaşık un
4 kaşık şeker
1 vanilya ile muhallebi pişirilir muhallebi ılıyınca 1 paket toz şanti konularak çırpılır.
Şerbetini çeken tatlının üzerine yayılır bol hindistan cevizi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder