KEDİDİLİ BİSKÜVİ TARİFİ

KEDİDİLİ BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış),
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı un,
1 tutam tuz,


Üzeri için :

1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyerek kar haline gelene kadar çırpın,
Yumurta sarılarını 1 çay bardağı pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın,
Unu ekleyip homojen bir karışım elde edecek şekilde çırpmaya devam edin,
Yumurta sarılı karışımı yumurta aklarına ekleyerek bir spatula yardımıyla yavaşça birbirine yedirin,
Karışımı sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 7-8 cm uzunluğunda, 1-2 cm genişliğinde sıkın,
1 yemek kaşığı şeker ve pudra şekerini bir kasede karıştırın,
Bu karışımı bisküvilerin üzerine serpin,
Hepsine serptikten sonra bir kez daha serpin,
Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında bisküviler kızarana kadar pişirin,
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra yağlı kağıtla birlikte tezgahın üzerine alın,
Bu şekilde 1-2 saat bekletip kıtırlaşmalarını sağlayın.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri