İRMİK ŞEKERLEME TARİFİ
İRMİK ŞEKERLEME TARİFİ
Malzemeler :
125 gram tereyağı ya da margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı
Yapılışı :
Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Diğer tarafta su ve toz şekeri kaynatıp irmiğin üzerine dökün. Kuru üzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırın. Suyunu çekince bastırarak bir tepsiye yayın. Bu şekilde bir gece bekletin. Dilimledikten sonra hindistan cevizi ve toz antepfıstığına bulayarak servis yapın.
Etiketler:
Kolay Tatlı Tarifleri,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder