CEVİZLİ TATLI TARİFİ

CEVİZLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı dövülmüş ceviz
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un


Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı :
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını tuzla beraber bir mikser yardımıyla çırpın. Tozşekeri katıp çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve bu karışıma ekleyin. İrmik ve sıvıyağı kattıktan sonra 1-2 dakika daha çırpın, cevizi ekleyin. En son olarak un ve kabartma tozunu eleyin ve bütün malzemeyi karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınması için bir kenara alın. Şerbeti için tozşekeri suyla beraber kaynatın. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. 2- dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin. Yarım saat şerbetin çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri