YUMURTA TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
12 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker,
6 çorba kaşığı un
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yapılışı :
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını bir kapta toz şekerle birlikte kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını ise ayrı bir kapta 5 dakika çırptıktan sonra yumurta akının içine katın. Un ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak iyice yedirin. Orta büyüklükte bir cam kabı yağlayın ve hazırladığınız karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder