ÇİKOLATALI FISTIKLI RULO PASTA TARİFİ

ÇİKOLATALI FISTIKLI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
150 ml krema (bir kutu 200 ml)
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kavrulmuş antepfıstığı
1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Üzerine: 

Toz antep fıstığı

Süslemek için: 

1 paket jöle, çilek

Yapılışı :
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarılarını derin bir kapta toz şekerin yarısı ile köpük olana kadar çırpın. İçine un ve kabartma tozu koyup, tüm malzemeyi mikserle 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını da kalan toz şekerle köpürene kadar çırpın ve diğer karışımın içine katıp, silikon bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak hamura yedirin. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve karışımı içine boşaltıp, spatula ile ince tabaka şeklinde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişip, soğuduktan sonra üzerine ince tabaka halinde krema sürün. Antep fıstığı ve damla çikolata serpin. Kakaolu krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, ince bir tabaka şeklinde çikolata ile fıstığın üzerine sürün. Keki, rulo şeklinde sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Üzerine çok ince tabaka şeklinde krem şanti sürün ve toz antep fıstığı serpin. Süslemek için jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çilekleri batırıp, donması için 5 dakika bekletin. Donduktan sonra pastanın üzerine dizin ve dilimleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri