ELMALI PAY TARİFİ

ELMALI PAY TARİFİ

Turta Hamuru Malzemeleri :
375 gr. un
1 çay kaşığı tuz
90 gr. tuzsuz tereyağı
Yaklaşık 7 yemek kaşığı buzlu su + gerekirse fazlası

Harç için malzemeler :
750 gr. (6-8 adet) orta boy mayhoş elma
100 gr. toz şeker + 1 yemek kaşığı (serpiştirmek için)
1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal veya limon suyu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı süt (üstüne sürmek için)


Elmalı Pay Tarifi :
Turta Hamuru: Yan sayfada yer alan yönlendirmeleri adım adım takip ederek hamuru hazırlayın. En az 30 dakika buzdolabında bekletin.
• Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
Harç: Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Şeker, portakal suyu, un ve tarçın ile karıştırın.
• Hamuru, biri diğerinden biraz daha büyük olan 2 parçaya bölün. Mutfak tezgâhının üzerine un serpiştirin ve büyük olan hamur parçasını 25 cm. çapında bir turta kalıbının tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak büyüklükte açın. Merdanenin üzerine sararak hamuru alın ve kalıbın üzerinde yavaş yavaş hamuru açarak içine yerleştirin. Tabanına ve kenarlarına parmaklarınızla hafifçe baskı uygulayarak hamurun tam olarak yerleşmesini sağlayın. Kalıbın kenarlarından aşağı hamurun biraz sarkması için pay bırakın. Harcı hamurun üzerine dökün ve yayın.
• Küçük olan hamuru açın ve kalıptaki hamurun kenarlarına yapışacak şekilde üzerine kapatın. İki hamurun kenarlarının yapışması için alt hamurun kenarlarını biraz ıslatabilirsiniz. İki hamuru kenarlardan birbirlerine bastırarak iyice yapışmalarını sağlayın. Kenarlarda kalan fazlalıkları keserek alın.
• Pişme esnasında fazla buharın dışarı çıkabilmesi için üst hamur kapağının üzerine keskin bir bıçak ile 1-2 kesik atın. Hamurun üzerine bir fırça ile sütü sürün ve toz şeker serpiştirin.
• Kalıbı fırına verin ve 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 190 dereceye düşürün ve turta altın rengini alana dek yaklaşık 30 dakika daha pişirin.
• Ilık veya soğuk olarak servis yapın
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri