PORTAKALLI BADEMLİ KEK TARİFİ

PORTAKALLI BADEMLİ KEK TARİFİ

Kullanılacak Malzemeler:
200 gr. dövülmüş badem.
300 gr. badem ezmesi
2 adet yumurta
360 gr. pudra şekeri.
150 gr. portakal marmeladı
300 gr. labne peyniri.
90 ml. süt
180 ml. zeytinyağı
1 portakal kabuğu rendesi
90 ml. portakal suyu
Tuz
1 paket şekerli vanilin
600 gr. un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Bademleri yağ kullanmadan bir tavada kavurun ve soğumaya bırakın. Badem ezmesi, yumurta, 200 gr. pudra şekeri ve 60 gr. marmeladı mikserin karıştırma ucuyla karıştırın. Kavurduğunuz bademleri içine katın. Labne peyniri, süt, zeytinyağı, 160 gr. pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, 60 mL. portakal suyu, bir tutam tuz ve şekerli vanilini mikserin karıştırma ucuyla karıştırın. Un ve kabartma tozunu içine karıştırın ve mikserin yoğurma ucuyla karıştırın.
Hamuru ikiye bölün. Her bölümünü unlanmış bir alanda 45 x 40 cm çapında açın. Üstüne badem ezmesini sürün ve kenarlarından ortaya doğru sıkıca sarın. Yaklaşık 4 cm. kalınlığında parçalara kesin. Önceden yağlanmış bir kek kalıbında birbirine bitişik olarak fırın tepsisine yerleştirin. 180 C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 35-40 dakika pişirin. Kalan marmeladı 30 gr. rendelenmiş portakal kabuğu ile kaynatın ve bir süzgeçten geçirin. Bu karışımı sıcak kekin üzerinde gezdirin ve soğumaya bırakın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri