KARPUZ PASTASI TARİFİ

KARPUZ PASTASI TARİFİ

Malzemeler:
- Tatlı olduğundan emin olduğunuz 1 karpuz

Krema malzemeleri:
- 2 kutu hindistan cevizi sütü (marketlerde bulmak mümkün)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 çorba kaşığı dolusu bal (Kremanın rengini önemsemezseniz pekmez de olur.)
- 1 su bardağına yakın badem/fındık veya hindistan cevizi rendesi

Üzerini süslemek için: 

Yaz meyveleri

Yapılışı :

Kreması: Hindistan cevizi sütlerinin en azından 6 saat boyunca buzdolabında kaldığından emin olun. Çünkü kremasının sütünden ayrılması lazım. Kreması, kutunun üst tarafında kalıyor. Kutuyu açın ve bu kremayı bir kaseye boşaltın. (İpucu: İsterseniz dibinden de delebilirsiniz. O zaman da sütlü kısmı aşağıdan akacaktır, kutuda kreması kalacaktır. Kalan sütü smoothie’lerinize ekleyerek güzel güzel değerlendirebilirsiniz.) Kremanın içine, vanilya ve balı koyup, biraz köpürene kadar mikserle karıştırın. Kaplayana kadar buzdolabına koyun.
Kremanın tadını en son kontrol edin. Eğer daha tatlı isterseniz, içine biraz daha tatlandırıcı içeriklerden ekleyebilirsiniz.
Karpuzu: Karpuzun baş ve alt kısmını bıçakla kesin. Silindir şeklinde bir parça çıkarmak için, kabuklarını da yavaş yavaş kesin. Öyle bir parça oluşturmalısınız ki, aynen pastanın yuvarlak gövdesi gibi olsun. Pastayı keserken sulanmaması için, kremasını sürmeden önce dilimlememiz gerekiyor. Karpuzu eşit 8 dilim halinde kesin.
Kremayı sürmeden önce karpuzun yüzeyindeki suyu, bir mutfak havlusu ile emdirin. Kremayı sulandırmaması lazım. Hem de karpuzun kremayı emebilmesi lazım.
Kremayı, karpuzun üst yüzeyine ve çevresine bol bol sürün. Kremanın üzerini, biraz kavurup, mutfak robotunda parçaladığınız fındık/bademlerle kaplayın. En üstünü de, dilediğiniz gibi taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.

NOT :Vegan bir krema hazırladığımız için, inek sütü kullanmadım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri