PAPATYA TARTÖLET TARİFİ

PAPATYA TARTÖLET TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
Yarım su bardağı pudraşekeri
250 gram + bir buçuk çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Bir tutam tuz
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu


İçine: 

2 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı vanilya


Süslemek için:
150 gram kayısı marmeladı
Yarım su bardağı badem
1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı :
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudra şekerini çırpın. Oda sıcaklığındaki margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve tuz ilave edip yoğurun. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın ve geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Çıkardığınız yuvarlakları kek kağıtları üzerine bastırarak yerleştirin. Bu kağıtları da küçük tartölet kalıplarının içine yerleştirip üzerlerine çatalla delikler açın. Her birinin üzerine kayısı marmeladı sürün. İç harç için dövülmüş fındık, pudra şekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın. Bu harcı tartölet kaplarının içine pay edin. 175 derece fırında pembe bir renk alana kadar pişirin. Pastalar piştikten sonra üzerlerine kayısı marmeladı sürün. Dövülmüş antep fıstığı serpin ve bademlerle papatya şekli vererek süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri