ŞERBETLİ KALP PASTA TARİFİ

ŞERBETLİ KALP PASTA TARİFİ

Keki için Malzemeler :
5 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un


Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


Kreması için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
Bir buçuk su bardağı süt
Yarım paket vanilya


Süslemek için:
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş
bitter çikolata
8-10 adet kiraz şekerlemesi

Yapılışı :
Kek için, yumurtaları çukur cam bir kasede çırpın. Üzerine, yoğurt, kakao ve toz şeker ilave edip çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu unla karıştırıp hamura ekleyin. Derince ve kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak kekin üstüne dökün ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerini kaplayın. Çikolata parçaları ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın
.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri