Yeni Konular

DİLBER DUDAĞI TARİFİ

DİLBER DUDAĞI TARİFİ

Malzemeler:
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 kg. un
250 gr. ceviz

Sos malzemesi:
2,5 su bardağı şeker
1/2 adet limon
1 miktar su

Hazırlanışı:
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalım. Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyalım. Hamur haline getirelim. Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım.
Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açalım. Dövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalım. Bardakla daire şeklinde keselim. Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelim. Yağlanmamış tepsiye dizip, fırına verelim. Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim.
Şerbet İçin: 2,5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika bekletip, yarım limonu içine sıkalım. Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim.

VİŞNELİ EKMEK TATLISI TARİFİ

VİŞNELİ EKMEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

½ kg. vişne
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 1/2 paket tuzsuz etimek
1/2 paket krem santi
½ su bardağı süt
1 adet muz


Hazırlanışı:
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim. Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim.
Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.

PORTAKALLI SUFLE TARİFİ

PORTAKALLI SUFLE TARİFİ

Malzemeler (4 Kişilik) :
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3.5 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
30 gr karışık meyve şekerlemeleri
2.5 çorba kaşığı un
15 adet ceviz
4 portakal
2 yumurta
tuz

Hazırlanışı :
Bir kapta 1.5 çorbakaşığı margarini eritin. Unu ilave edip karıştırmaya başlayın, ılık sütü yavaş yavaş ilave ederk karıştırma işlemine devam edin. On dakika kadar kremayı pişirdikten sonra, içine şekeri, vanilyayı, şekerlemeleri ve dövülmüş cevizleri katın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ve bir portakalın suyunu ekleyin. Kalan portakalları soyup, dilimleyin.
Yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma katın. Aşağıdan yukarı doğru karıştırmaya özen göstermelisiniz. Dört sufle kabını iyice yağlayın ve elde ettiğiniz karışımı eşit olarak kaplara dağıtın. Kremanın üstüne dilimlenmiş portakalları yerleştirin. Bunun üstüne de karışımın artanını dökün. Fırında taşmamaları için sufle kalıplarını ağzına kadar doldurmamayın. 200 derecedeki fırnda 15 dakika kadar pişirdikten sonra ince kesilmiş portakal kabuklarıyla süsİeyerek servis yapın.

KALBURABASTI TATLISI TARİFİ

KALBURABASTI TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

1 paket margarin
3 su bardağı un
1-2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1/4 adet limon suyu

Hazırlanışı:
Şerbetin hazırlanması: 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamurun hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C’de 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C’ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Afiyet olsun

KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ

KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :

2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
150 gr lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı :
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri birer kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. İçine tatlıları da atıp, 5 dakika daha kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarın.

MUFFİN PASTA TARİFİ

Muffin Pasta Tarifi

Malzemeler:

Keki için:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı soda
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 ile 3 su bardağı un
1 kaşık nişasta
2 kaşık kakao

Hindistan cevizli dolgu
Ortasına koymaya
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 kaşık labne peyniri
2 kaşık reçel veya (kırmızı gıda boyası az)
Gıda boyası koyarsanız (2 kaşık pudra şekeri)

Üzerinin kreması:
1 paket krema (küçük)
1 paket krem şanti
1 çay barağı süt
Reçel veya kırmızı gıda boyası

Süslemek için:
İstediğiniz çikolotalar veya şekerlemeler

Muffin Yapılışı:

Hindistan cevizli dolgu: Önce ortasına koyacağımız dolgu malzemelerini hepsini karıştıralım ve kek adedine göre küçük yuvarlaklar yapalım.

Keki için: Yumurta ve şekeri çırpıp köpürtün. İçine sıvıları ve vanilyayı koyalım karıştıralım. Unu, nişastayı kakaoyu ve kabartma tozunu eleyelim sıvıların içine koyalım çırpalım. Kek kalıpların içine birer kağıt kalıplardan koyalım hafif içlerini yağlıyalım.

Püf noktası: Yağlamazsak kek pişince kolay ayrılmaz, evet şimdi birer kaşık kalıpların içine koyalım ortasına Hindistan cevizli dolguları birer tana koyalım.

Üstlerine birer kaşık daha kek koyup 175 derece ısınmış fırında pişirelim. Kekler soğurken bizde üstünün kremasını hazırlıyalım.

Üzerinin kreması: Süt, krem şanti ve krema mikserle çırpalım içine reçel kullanacaksak robottan geçirelim kremanın içine koyalım veya kırmızı gıda boyası koyalım. Bu size kalmış iyice karıştıralım.Krema torbasına duyusunu takalım içine kremayı dolduralım ve keklerin üzerine istediğimiz biçimde sıkalım. Evet harika gidiyorsunuz. Şimdi üzerini süsleyelim, "mmmmm" harika oldu.
Yaptık bravo, şimdi dolapta biraz dinlensin ve çayı koydunuz mu? Haydi çayımızı demleyelim.
Şimdi ikram sırası. 
Ellerinize sağlık çok güzel iş başardık:)

KİRAZLI HAŞHAŞLI PASTA TARİFİ

KİRAZLI HAŞHAŞLI PASTA TARİFİ

Malzemeler :

Yarım su bardağı haşhaş tohumu
Yarım su bardağı sıcak su
10 çorba kaşığı tereyağı
Bir su bardağından bir parmak
eksik toz şeker
6 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
125 gram toz badem
3 su bardağı kiraz suyu
1 paket vanilyalı puding
400 gram kiraz

Yapılışı :
1.Haşhaş ve sıcak suyu bir kaba alarak kısık ateşte koyulaşana dek karıştırın. Koyulaştığında ocaktan alıp süzgece aktararak soğumaya bırakın.
2.Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı birlikte çırpın. Toz şeker eridiğinde yumurta sarılarını teker teker karışıma ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Ardından toz badem ve soğuttuğunuz haşhaşı yavaş yavaş ve biraz toz bademden biraz haşhaştan ilave edin.
3.Başka bir kapta yumurta aklarını kar halini alana dek elinizle karıştırarak çırpın. Çırptığınızda haşhaşlı hamura ilave edin. Hamuru 25 cm çapındaki, yağlı kağıtla kapladığınız kalıba dökün. 175 derecede 5 dakika ısıtılmış fırına yerleştirin. 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
4.Kiraz suyunu vanilyalı puding ile koyulaşıncaya kadar pişirin. 5 dakika karıştırıp soğuması için kenara alın.
5.Kirazları pasta kekinin üzerine yerleştirin. Onların da üzerine hazırladığınız kremayı döküp dilimleyerek servis yapın.

KEDİDİLLİ VİŞNELİ PASTA TARİFİ

KEDİDİLLİ VİŞNELİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :

2 su bardağı krem şanti
300 gram dondurulmuş vişne + 50 gram vişne
1 su bardağı+4 çorba kaşığı toz şeker
35-40 adet küçük boy kedidili bisküvi

Kakaolu pandispanya için: 

5 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
Bir buçuk çorba kaşığı eritilmiş margarin
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu

Krem patisserie için: 

1 su bardağı süt
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
Vanilya

Islatmak için: 

2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su

Üzeri için: 

Çikolata sos, vişne taneleri

Yapılışı :
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın. Un ve kakaoyu harmanlayıp ilave edin. Margarin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı kare bir kalıba boşaltıp, Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krem patisserie için sütü ısıtın. Ayrı bir yerde yumurta, un, toz şeker ve 1 çorba kaşığı sıcak sütü çırpıp, azar azar ve sürekli karıştırarak süte ekleyin. 2 dakika pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip, ocaktan alın ve soğutun. Geniş bir kaba alıp, 5-6 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Pandispanyayı ıslatmak için toz şeker ve ılık suyu karıştırıp şeker şurubu hazırlayın ve pandispanyayı ıslatın. Servis tabağına alıp, ilk katına krem patisserie'yi yayın. 50 gram vişneyi kremanın üzerine serpiştirin. Bir miktar krem şanti ile sıvayıp, diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Onun da üzerini krem şanti ile kapatın. Buzdolabında 20-25 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde 1 su bardağı+4 çorba kaşığı toz şeker ve 300 gram vişneyi benmari usulü, toz şeker eriyene dek pişirin. Mikserden geçirin. Buzdolabından aldığınız pandispanyanın kenarlarına kedidili bisküvi yerleştirin. Üzerine vişne sosu ve çikolata sosu gezdirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip, üzerini vişne taneleri ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.

NEŞELİ PASTA TARİFİ

NEŞELİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :

2 paket ikişer katlı sade pandispanya

Keki ıslatmak için:
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2-3 damla badem esansı


Kreması için:
1 paket sade hazır pasta kreması
1 paket krem şanti
3 su bardağı soğuk süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya


Arasına koymak için:
1 su bardağı mısır gevreği
4-5 çorba kaşığı ayva marmeladı


Süslemek için:
100 gram pudra şekeri
100 gram ince çekilmiş badem
1 adet yumurta
100 gram toz şeker
Yarım çay kaşığı vanilya ya da
3-4 damla badem esansı
Birer tutam farklı renkte
gıda boyaları

Yapılışı :
Öncelikle pandispanyalardan ikisini, diğer ikisinden küçük yuvarlak olacak şekilde bir kase ya da tabak yardımıyla kesin. Süt, pudra şekeri ve badem esansını karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla 4 pandispanya parçasını da ıslatıp kenara alın. Diğer taraftan kremayı hazırlamak için, pasta krema tozu ve toz krem şantiyi bir kaba boşaltıp sütü üzerine ilave edin. Mikser yardımı ile iyice çırpın. Vanilya ve tereyağını da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Islattığınız kek parçalarından büyük olanın alt parçasını bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine önce ayva marmeladı sürün, arkasından mısır gevreği serpin. Daha sonra hazırladığınız kremadan 2 çorba kaşığı kadar döküp ikinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Aynı işlemleri diğer pasta parçalarına da uygulayıp pastanın katlarını tamamlayın. Kalan krema ile pastanın tüm dış yüzeyini kaplayıp dolapta soğumaya bırakın. Süslemeleri yapmak için, elenmiş pudra şekeri ve ince kıyılış bademi bir kasede karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve toz şekeri benmari usulü eritin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Bu karışımı, vanilya esansı ile bademli karışıma ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin ve küçük parçalara ayırın. Her parçayı farklı bir gıda boyası ile renklendirin. Renkli hamurlardan rakamlar ve çiçekler hazırlayıp pastanızı süsleyin.

ÇİLEKLİ DONDURMALI PASTA TARİFİ

ÇİLEKLİ DONDURMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :

15-20 adet çilek
6 adet yumurtanın akı
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı+3 çorba kaşığı vanilyalı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 kutu hazır çilekli dondurma
(1 kutu hazır dondurma 900 ml)

Süslemek için: 

Çilek

Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelene dek çırpın. Üzerine yavaş yavaş pudraşekeri ekleyin. Nişasta ilave edip çırpın. Pasta katlarında kullanılmak üzere hazırladığınız karışımı krema sıkacağına doldurup, yağlı kağıt üzerine 1 cm kalınlığında ve 20x20 cm ebadında 2'şer adet,kare bezeler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 3 saat pişirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra kalan karışımı da yağlı kağıt üzerine küçük yuvarlak bezeler şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 3 saat pişirip, soğumaya bırakın. Hazır dondurmayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin. 20x20 cm'lik kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız 1 adet kare bezeyi kek kalıbının tabanına yerleştirin. Dondurmayı buzdolabından çıkarıp, hafif yumuşamasını bekleyin. Çilekleri boylamasına ortadan ikiye kesin. Dondurma yumuşayınca, çilekle karıştırın. Çilekli dondurmanın yarısını, kek kalıbındaki bezenin üzerine yayın. Kalan 1 adet kare bezeyi üzerine yerleştirip, kalan dondurmayı yayın. Derin dondurucuda 30 dakika dinlendirip, servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız küçük bezeler ve çilekle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

ÇİLEKLİ VANİLYALI UZUN PASTA TARİFİ

ÇİLEKLİ VANİLYALI UZUN PASTA TARİFİ

Malzemeler :

215 gram tereyağı
3 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
250 gram toz şeker
2 adet iri yumurta
2 su bardağı krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 su bardağı çilek
Nane yaprakları

Yapılışı :
Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağını yumuşayana dek karıştırın. Üzerine unun üçte birini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karıştırırken önce tozşekeri, ardından yumurta ve daha sonra kalan unu ilave edin. Hepsini iyice özleşene dek karıştırın. 30x40 cm büyüklüğünde bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamuru fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan keki enlemesine üç eşit parçaya bölün. Bu arada kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın. Bu kremadan ilk pasta katına sürün. Üzerine çilekleri dizin ve ikinci katı yerleştirin. İkinci katın da üzerini krema ile kaplayın ve çilekleri dizin. Son parça keki de yerleştirip, üzerine kalan kremayı sürün ve artan çilekleri dizin. Nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

ANANASLI PASTA TARİFİ

ANANASLI PASTA TARİFİ

Pandispanyası için Malzemeler :

6 adet yumurta
6 çorba kaşığı sıcak su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu


Islatmak için:
2 su bardağı ananas suyu

Kreması için:
2 paket çikolatalı krema

Süslemek için:
400 gram ananas

Yapılışı :
Yumurta aklarını bir kaba, sarılarını başka bir kaba alın. Sarılarını sıcak su, toz şeker ve vanilya ile birlikte krema kıvamına gelene dek çırpın. Unu kabartma tozuyla birlikte yumurta sarılarının olduğu kaba eleyin. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta aklarını mikser yardımıyla kar haline gelinceye kadar çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını, yumurta sarılarının bulunduğu kaba aktarıp kaşık yardımıyla birbirine yedirin. 25 cm'lik kelepçeli kalıbı yağlayarak elde ettiğiniz hamuru kalıba dökün. 200 derecede 5 dakika ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Piştiğinde çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuduğunda eninden 2'ye kesin. Her iki parçayı ananas suyu ile ıslatın. Kremanın bir kısmını pandispanyanın içine sürün. Üzerine ananasların yarısını yerleştirip kapatın. Kalan kremayı pandispanyanın üzerine sürün. Buzdolabının alt rafında yarım saat dinlendirin. Çıkardığınızda ananasların kalan yarısı ve dilediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.

KARIŞIK MEYVELİ KALP PASTA TARİFİ

KARIŞIK MEYVELİ KALP PASTA

Malzemeler :

1 adet hazır 3 katlı sade pandispanya
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
10-15 adet çilek
2’şer adet muz ve kivi
250 gram pembe şeker hamuru

Yapılışı :
Öncelikle pandispanyayı kalp şeklinde bir kalıpla kesip, çıkarın. Pandispanyaya sürmek için krem şanti ile soğuk sütü derin bir kapta çırpın. Pandispanyanın birinci katına 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün ve dilimlenmiş meyve koyup, tekrar 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve tekrar aynı işlemi uygulayın. Üçüncü kat pandispanyayı yerleştirdikten sonra bıçakla üzerine ince bir tabaka krem şanti sürün. Buzdolabında yarım saat bekletin. Merdane yardımıyla pembe şeker hamurunu ince bir şekilde açın ve pastanın üzerini kaplayın. Çilekle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

MEYVELİ KALP PASTA TARİFİ

MEYVELİ KALP PASTA TARİFİ

Şeker hamuru için Malzemeler :
3 tatlı kaşığı toz jelatin
1/4 su bardağı su
125 ml glikoz
Dört buçuk tatlı kaşığı gliserin
8 su bardağı pudraşekeri
Bir tutam kırmızı gıda boyası

Pandispanyası için:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için:
1 litre süt
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
150 gram buğday nişastası

Pandispanyayı ıslatmak için:
Yarım litre su
2 su bardağı tozşeker

İçine:
Arzunuza göre taze mevsim meyveleri

Süslemek için:
Hazır pasta şekerlemeleri

Yapılışı :
Pastayı yapmaya başlamadan 8 saat önce, üzerini kaplamada kullanacağınız şeker hamurunu hazırlayın. Bunun için jelatini ısıya dayanıklı bir kaba alıp üzerine su ilave edin. Karıştırarak 5 dakika bekletin. Jelatini koyduğunuz kabı, içinde su kaynayan başka bir kabın üzerine koyarak (benmari usulü) jelatin şeffaflaşana ve tamamen eriyene dek ısıtın. Eriyen jelatine glikoz ve gliserin ekleyip ısıtmaya devam edin (işlem sırasında jelatinli karışım kesinlikle kaynamamalıdır, kaynarsa jelatin özelliğini kaybeder). Daha sonra pudraşekerini düz bir zemine dökün. Ortasını havuz şeklinde açıp, jelatinli karışımı dökün. Gıda boyasını ilave edin. Şeker hamuru düzgün yumuşak bir şekil alana ve merdane ile açılacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hava almayacak şekilde streç filmle sıkıca sarın ve en az 8 saat oda sıcaklığında bekletin.
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp kabarıncaya dek çırpın. Üzerine sırasıyla yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek karıştırın. Harcı kalp şeklindeki yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üçe bölün. Yarım litre su ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra altını kapatın. Şurup soğuduktan sonra pandispanya parçalarını bu şurupla ıslatın. Pandispanyanın alt kısmını servis tabağına alın. Pastada kullanacağınız meyveleri küp şeklinde doğrayın.
Krema için süt, vanilya ve toz şekerin yarısını bir tencereye alıp ısıtın. Başka bir kapta kalan şeker, yumurta, yumurta sarısı ve nişastayı çırpıp, ocaktaki ısıtılmış sütlü karışıma azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Koyulaşıp kıvam alınca ocaktan alın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra servis tabağına aldığınız pandispanyanın alt parçasının üzerine krema sürüp meyve koyun. İkinci parçayı üzerine kapatın. Yeniden krema sürüp, meyve koyun. Üst parçayı kapatıp, kalan kremayla pastanın üzerini ince bir tabaka halinde kaplayın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Daha önce hazırladığınız şeker hamurunu merdane yardımı ile açıp pastayı kaplayın. Yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini hazır pasta şekerlemeleri ile süsleyin.

PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :

2 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
5 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
100 gram tereyağı
Bir buçuk su bardağı krema
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket finger bisküvi
5 çorba kaşığı Grand marnier

Süslemek için: 

Kıyılmış çikolata
Portakal kabuğu şekerlemesi


Yapılışı :
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve krema ekleyip karıştırın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını toz şekerle, açık sarı renk alana dek çırpın. Ardından çikolatalı karışıma ekleyip çırpın. Portakal kabuğu ilave edip, çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin. Ayrı bir yerde portakal suyu ile Grand marnier'i karıştırın. Bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın. Çikolatalı karışımın bir kısmını yağlı kağıtla kaplanmış baton kek kalıbına dökün. Üzerine bisküvi yerleştirin. Aynı işlemi 4-5 kez tekrarlayın. En üste çikolata döküp, pastanın her tarafına yayın. Derin dondurucuda dinlendirip, servisten 1 saat önce buzdolabının alt rafına yerleştirin. 3-4 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Kıyılmış çikolata ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyin.

ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ

ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ

Malzemeler :

1 adet hazır pasta keki
1 paket çikolatalı cremole
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı tuzsuz iç antep fıstığı
100 ml krema
120 gr bitter çikolata
1 adet hazır rulo pasta

Yapılışı :
Hazırlaması oldukça kolay arkadaşlar; hazır pasta kekimizin ilk katını servis tabağımıza yerleştirelim. Cremole'yi üzerindeki tarifine göre hazırlayıp yarısını kekimizin üzerine yayalım. Fıstığımızdan bir miktar ayırıp, damla çikolatayı ve kalan fıstığı üzerine yerleştirelim. Kekin diğer yarısını üzerine kapatıp, kalan cremoleyi üzerine ve yanlarına sıvayalım.
Rulo pastamızı 1 parmak kalınlığında dilimleyerek, pastamızın yanlarına yapıştıralım. Ve ganajı hazırlayana kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
Sos tenceremizin içine kremamızı koyup ısıtalım. Isınınca altını kapatıp içine 120 gr bitter çikolatamızı ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
Pastamızı dolaptan çıkartıp üzerine önce fıstıklarımızı,sonra da hazırladığımız ganajımızı dökelim ve 30 dk. kadar bekletip servis yapabiliriz.

MANTARLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

MANTARLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :

10 adet kültür mantarı
400 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı toz badem

Yapılışı :
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip, karıştırın. Bisküviyi robottan geçirip un haline getirin. 1 su bardağı bisküviyi ayırıp, kalanını geniş bir kaba alın. Çikolatalı karışımdan yarım çay bardağı kenara ayırıp, kalanını kaptaki bisküvilere ekleyin ve karıştırın. Toz bademi ve robottan geçirilmiş mantarı ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, streç filme dilediğiniz şekilde sarın. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Streç filmi çıkarıp, kenara ayırdığınız yarım çay bardağı çikolatayı üzerine gezdirin. 1 su bardağı bisküviyi serpiştirip, dilimleyerek servis yapın.

ISPANAKLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

ISPANAKLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Ispanaklı kek için Malzemeler :

500 gram ıspanak
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozş eker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Keki ıslatmak için:
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri


Krema için:
3 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata


Üzeri için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata

Yapılışı :
Ispanakları 15 dakika haşlayıp, süzün ve elinizle suyunu sıkın. Sıvıyağla beraber robottan geçirip bir kaba alın. Cam kasede yumurta sarısı ve şekeri mikserle 10 dakika çırpıp, ıspanaklı harca ilave edip karıştırın. İçine un ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu da katıp bütün malzemeyi karıştırın. Yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın ve harcı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra etrafından bir bıçak yardımıyla, 1 parmak kalınlığında halka
şeklinde bir parçayı kesip çıkarın. Kestiğiniz parçaları robottan geçirerek toz haline getirin. Böylece çekilmiş antep fıstığı görünümü elde edin. Daha sonra keki 2'ye veya 3 parçaya bölün. Her bir parçayı pudra şekeri ile karıştırdığınız portakal suyu ile ıslatın. Aralarına süreceğiniz krema için, tencereye süt, çırpılmış yumurta sarısı, un, toz şeker, kakao, damla çikolata ve vanilya koyup iyice çırpın. Orta hararetli
ateşte krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra
ıslattığınız keklerin arasına sürüp kat kat bir görüntü elde edin. En üste de krema sürdükten sonra toz haline
getirdiğiniz antep fıstığı görünümündeki kek ile istediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletip, üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata gezdirip servis yapın.

KREMALI PASTA TARİFİ

KREMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
6 adet yumurta
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı kakao
5 çay bardağı pudra şekeri
3 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema için: 
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
125 gram margarin
1 paket vanilya

Fındıklı karamel için:
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için: 
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti

Süslemek için: 
Vişne, çikolata

Yapılışı :
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Derin bir kaba aldığınız yumurta aklarını bir tutam tuz ilave ederek kar haline gelene dek çırpın. Diğer kapta yumurta sarılarını pudra şekeriyle beraber çırpın. Bu karışıma pirinç unu, vanilya ve kakaoyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarına kabartma tozunu ekleyip çırpın ve yumurta sarılarına ilave ederek hepsini karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Diğer tarafta krema için bir tencerede toz şeker, un ve yumurtayı karıştırın. Kısık ateşe oturttuğunuz tencereye sütü yavaş yavaş ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp sıcakken margarin ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Pasta kekini ortadan ikiye kesip kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Başka bir yerde dövülmüş fındığı yağlı kağıdın üzerine dökün. Bir kabın içinde 2 çorba kaşığı toz şekeri yakıp karamel haline getirin. Karamel sıcakken fındıkların üzerine döküp soğutun. Soğuyunca karameli kırıp, kekin üzerine serpin. Diğer keki kremanın üzerine kapatın. Diğer tarafta soğuk süt ve toz krem şantiyi çırpın. Pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayın. Üzerini dondurulmuş vişne ve çikolata parçalarıyla süsleyerek buzdolabında 1 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

KOKO STAR KURABİYE TARİFİ

KOKO STAR KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1′er paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un


İçi için:
2 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)


Üzeri için :
Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve bir-iki çay kaşığı süt


Yapılışı :

Un hariç hamurun bütün malzemeleri karıştırılır ve sonrasında un yavaş yavaş ilave edilerek bir hamur elde edilir. Ayrı bir yerde iç harcın malzemeleri karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar avuç içinde inceltilip ortasına iç harçtan konur ve kapatılıp yuvarlanır. Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip 180 derecelik fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğuyan kurabiyelerin üzeri eritilmiş çikolata ile süslenir.

KAKAOLU ŞEKİLLİ KURABİYE TARİFİ

KAKAOLU ŞEKİLLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı şeker
1 büyük yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya özütü (ben 1 vanilya çubuğunun içini kullandım)
2 2/3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
¼ su bardağı kakao


Yapılışı :
Mikseriniz de tereyağla şekeri iyice çırpın.Karışım yumuşak ve pürüzsüz olunca, ayrı bir kapta birlikte çırptığınız yumurta ve vanilyayı ekleyin.Birlikte elediğiniz un,tuz,kakao ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın.Hamur bütünleşince unlu tezgaha alıp hafifçe yoğurun.Sarana sarıp yaklaşık 1-3 saat atası dolapta dinlendirin.Dinlenen hamuru çıkarıp yassılaştırın, üzerine pişirme kağıdı koyup merdane ile açın.Çeşitli kurabiye kesicilerle kesip önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.Soğuması için tele alın.

FISTIKLI KURABİYE TARİFİ

FISTIKLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
100 gr tereyağ/margarin
4 yk buğday nişastası
¾ sb çekilmiş fıstık
1 sb şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Tereyağ eritilip karıştırma kabına alınır şeker eklenip içinde eriyene
dek karıştırılır. Un hariç tüm malzemeler sırasıyla karıştırma kabına
eklenir. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur
olacak şekilde kıvamı ayarlanır. Cevizden küçük parçalar koparılıp şekil
verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirilir. Önceden
ısıtılmış 160 C derecede 12-15 dk pişirilir.

ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ

ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gram margarin
2/3 su bardağı esmerşeker
1’er çay kaşığı tarçın, toz zencefil ve toz karanfil
Bir tutam tuz 

2 su bardağı un
1 çorba kaşığı su


Yapılışı :
Margarin ve esmer şekeri yoğurup, esmer şekeri iyice yedirin. Tarçın, zencefil, karanfil, su, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, kalıpla küçük şekiller çıkarın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

FINDIKLI TARÇINLI KURABİYELER TARİFİ

FINDIKLI TARÇINLI KURABİYELER TARİFİ

Malzemeler:
- 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı fındık kırığı (yarısı üzerine)
- Yaklaşık 500 g (4,5 su bardağı) un

Yapılışı:
1. Tereyağını, sıvıyağı, şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırpın.
2. Mikseri çıkartıp fındığın yarısını karışıma ekleyin. Tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan biraz sertçe bir hamur yapın.
3. Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra da fındığa batırıp tepsiye sıralayın.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Yağın fazlalığı sizi korkutmasın, bu ölçüyle epey fazla kurabiye çıkıyor. Ben biraz irice kurabiyeler yaptım, 30 tane çıktı. Siz daha küçük yaparsanız çok daha fazla kurabiyeniz olur. Yarım ölçü ile de deneyebilirsiniz tabi...

KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ

KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :

1 Paket (25 gr.) Kakao
1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Bardagi Seker
Aldigi Kadar Un
Hindistan cevizi(Uzerini Suslemek Icin)


Şurubu İçin :
*3 Cay Bardaği Seker
*3 Cay Bardaği Su


Yapılışı :
Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Hamur malzemelerini kariştirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, 170 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve servis tabagina alip, hindistan cevizi ile susledikten sonra, bir gece dinlendirdikten sonra servis yapin.

DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ

DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket mısır nişastası (400gr),
yarım su bardağı un,
1 paket margarin (250gr)
2 yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı

Yapılışı :
Yağı ve pudra şekerini bir kaba koyup iyice karıştırın.
Yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Damla sakızını ve nişastayı ilave edin.
Kabartma tozunu una katıp, yumuşak bir hamur yapın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,elinizle biraz yassıltıp tepsiye dizin.
Hafif hararetli fırında beyaz renkte pişirin,üzerini pudra şekeriyle süsleyin.
Afiyet olsun.

ELMALI MUSKA KURABİYE TARİFİ

ELMALI MUSKA KURABİYE TARİFİ

İçi İçin Malzemeler :
5–6 adet ekşi elma
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın


Hamuru için :
1 çorba kasesi yoğurt
250′şer gramlık 2 paket tereyağ(eritilmiş)
1 paket karbonat
Yarım limon


Üzeri için :
pudra şekeri



Yapılışı :
Rendelenmiş elmalar, şeker ile beraber suyunu çekene kadar pişirilir. İnmesine yakın tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilip bir kenarda soğumaya bırakılır.
Hamur için, tereyağ eritilir. Ilıdıktan sonra içine yoğurt ilave edilir. Ayrı bir yerde karbonat, limon ile kabartıldıktan sonra yoğurt+tereyağ karışımına eklenir. Daha sonra aldığı kadar un elenerek bu karışıma yedirilir. Hamurun kıvamı, tezgaha konduğunda yapışmayacak şekilde olmalı. Hamur 15 dakika dinlendirilip, 8 bezeye ayrılır.
Her beze altına un serpilerek yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan bezelerin her biri tekrar 8 parçaya bölünür. Elde edilen üçgen parçaların geniş kısımlarına elmalı iç malzeme konulup, muska şeklinde sarılır.
Kurabiyeler 180 derecede pişirilir. Son olarak da üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
NOT: Bu ölçüler çok gelirse yarıya indirin..

KEDİDİLİ BİSKÜVİ TARİFİ

KEDİDİLİ BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış),
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı un,
1 tutam tuz,


Üzeri için :

1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyerek kar haline gelene kadar çırpın,
Yumurta sarılarını 1 çay bardağı pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın,
Unu ekleyip homojen bir karışım elde edecek şekilde çırpmaya devam edin,
Yumurta sarılı karışımı yumurta aklarına ekleyerek bir spatula yardımıyla yavaşça birbirine yedirin,
Karışımı sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 7-8 cm uzunluğunda, 1-2 cm genişliğinde sıkın,
1 yemek kaşığı şeker ve pudra şekerini bir kasede karıştırın,
Bu karışımı bisküvilerin üzerine serpin,
Hepsine serptikten sonra bir kez daha serpin,
Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında bisküviler kızarana kadar pişirin,
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra yağlı kağıtla birlikte tezgahın üzerine alın,
Bu şekilde 1-2 saat bekletip kıtırlaşmalarını sağlayın.
Afiyet olsun.

LİMONLU CHEESCAKE TARİFİ

LİMONLU CHEESCAKE TARİFİ

Malzemeler :
1,5 paket eti burçak
100 gr margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
5 ç.k un
1 paket vanilya
2 paket krem peynir


limon sos için :
1 limon suyu
1 ç.b su
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta


Yapılışı :
Ben kelepçesiz 24 cm yuvarlak kalıpta hazırladım.siz herhangi bir yuvarlak kalıpta hazırlayabilirsiniz.
öncelikle bisküvileri rondodan geçirin. margarini eritip bisküvileri iyice margarinle yoğurduktan sonra kalıbın dibine ve kenarlarına iyice bastırarak yayıyoruz. daha sonra buzdolabında dinlendiriyoruz.fırını 180 derecede ısıtıyoruz.yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz yaklaşık 7 dakika hızlı devirde. sonra vanilya , krema ve unu ilave edip tekrar 1 dk kadar çırpmaya devam ettikten sonra peynirleri ilave edip homojen bir kıvama gelinceye dek devam ediyoruz çırmaya. bu karışımı bisküvili kalbın içine döküyoruz ve fırında üstü kızarana dek pişiriyoruz. bu sırada bir kapta limon suyu , şeker, nişasta ve suyu kaynayıncaya dek karıştırarak pişiriyoruz.kızaran kek soğuduktan sonra üzerine bu karışımı döküp buzdolabinda dinlendiriyoruz. bu cheesecakenın  özelliği buzdolabında ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olması.afiyet olsun.

MUZLU MİLFÖY PASTASI TARİFİ

MUZLU MİLFÖY PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
4 adet muz
5 adet milföy hamuru
2 su bardağı
5 çay kaşığı süt
1 kahve fincanı un
1 su bardağı toz
şeker


Üzeri için:
Kakao

Yapılışı :
1-Milföy hamurlarını ikiye kesip, 10 parça hamur elde edin. Üzerlerini çatalla delip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.
2-2 su bardağı süt, un, toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin ve ocaktan alın. 2 adet muzu çatalla ezip karışıma ekleyin. 1 adet milföy hamurunun üzerine fırça ile 1 çay kaşığı süt sürün. 1 çorba kaşığı muzlu karışımı yayıp, 2-3 adet halka doğranmış muz dilimi yerleştirin. Üzerine 1 adet milföy hamuru koyun. Kakao serpin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Soğuk olarak servis yapın.

LORLU RULO PASTA TARİFİ

LORLU RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
2 su bardağı soğuk süt


İçi için :

Yarım kg tatlı lor peyniri
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilya, 250 gram tereyağı


Ortasına: 

200 gram hurma
1 su bardağı fındık


Üzerine:
Damla çikolata
portakal şekerlemesi

Yapılışı :
İçi için lor peyniri, yumurta, toz şeker, vanilya ve tereyağını bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene
kadar pişirin. Daha sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene dek mikserle yaklaşık 10 dakika çırpın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra karışımı dörde ayırın. Düz bir zemine serilmiş streç filmin üzerine karışımın 1/4'ünü kaşıkla yayın.Üzerine soğuk süte batırılmış 5 adet bisküviyi uzun kenarları yan yana gelecek şekilde dizin. Altına 2 sıra daha soğuk süte batırılmış 5'er adet bisküvi dizin. Üzerine lor peynirli karışımdan yayın. İşlemi 3 kat bisküvi ve 4 kat karışım olacak şekilde (en üstte lorlu karışım kalmalı) tekrarlayın. 3 Hurmaların çekirdeğini çıkarın ve içine fındık koyun. Pastanın orta kısmına hurmaları yerleştirin ve streç filmin geniş kısmından tutup, rulo yapın. Daha sonra pastayı donması için buzluğa koyun ve 1 gece bekletin. Servis yapmadan 2 saat önce buzluktan çıkarıp, üzerini damla çikolata-portakal şekerlemesi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

MUZLU DİLİMLER TARİFİ

MUZLU DİLİMLER TARİFİ

Malzemeler :
3 adet muz
1 su bardağı çırpılmış krema


Hamur için: 

6 adet yumurta
180 gram tozşeker
3 paket kakaolu toz puding


Krema için: 

Yarım litre süt
6 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı süt
2 paket vanilyalı puding
125 gram margarin
1 çorba kaşığı rom 


Yapılışı :
Hamur için yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp koyulaşana kadar çırpın. Kakaolu toz pudingleri ekleyip biraz daha çırpın. 25x35 cm'lik 3 adet kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta krema için yarım litre sütü toz şekerle kaynatın. Vanilyalı toz pudingleri 8 çorba kaşığı sütle karıştırın. Pudingli karışımı yavaş yavaş karıştırarak süte ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp karıştırarak soğutun. İçine rom ve margarin ekleyin. Hamurların üzerine krema sürüp, dilimlenmiş muzları yerleştirin. Bu hamurları üst üste koyun. Çırpılmış krema döküp kare dilimleyin. Çilek reçeli ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri