BALKABAĞI KASELERİ TARİFİ

BALKABAĞI KASELERİ TARİFİ

Malzemeler :
4-5 dilim tatlı olarak hazırlanmış balkabağı (mevcut tatlınızdan da değerlendirebilirsiniz)
1,5 paket sade pötübör bisküvi (kabağımıza alacağı kadar diyelim )
1 su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Bulamak için hindistancevizi

HAZIRLANIŞI :
Kabak çatalla ezilir bisküviler elle iyice ufalanır kabağa ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.Kıvamı çok sert olmuyor elinize yapışabilir ama yuvarladığınızda tok durmalı bu aşamada bisküvi ayarı size kalmış.(ben kullandığım ölçüleri yazdım ama kabakların büyüklüğüne göre bisküvi ilavesi değişiyor)bu aşamadan sonra ceviz de ilave olur.Dolapta yarım saat kadar dinlendirin sonrasında cevizden büyük parçalar alınır yuvarlanır hindistancevizine bulanır parmaklarınız yardımıyla düzgünce oyulur servis tabağına yerleştirilir.İstediğiniz bir kremayla doldurup süsleyebilirsiniz.Krema tarifinide yazacağım bu bereketli bir krema ben kalanını profiterol dolduracağım.

KREMASI :
750 ml.süt
2 yumurta sarısı
2 kaşık dolu nişasta
3 yem.kaş dolu dolu un(bayağı tepelim olacak)
1 su bar.2kaşık eksik şeker
1 vanilya
50 gr.tereyağı
1 poşet kremşanti

HAZIRLANIŞI :
Şeker ve yumurta sarılarını tel çırpıcıyla iyice çırpın.Un,nişasta,vanilya ve sütü ilave edin karıştıra karıştıra pişirin .altını kapatın tereyağı ve 80 gr.beyaz çikolata (mal.kısmında unutmuşum)ilave edin karıştırarak erimelerini sağlayın iyice Ilınana kadar ara ara karıştırın ılınınca şantiyi toz olarak dökün ve mikserle iyice çırpın çırpma işlemi tamamlandıktan sonra streç filim ile kapatın streç filmi kremanın üzerine yapışacak biçimde kapatıp dolapta 2-3saat dinlendirin.(lezzeti tam oturacaktır isterseniz bir gün öncesindende kremayı hazırlayabilirsiniz.ben bu kremayı profiterol be tartlarda kullanıyorum
  

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri