KREMALI
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
Malzemeler
:
150 gr.yumuşamış tereyağı
4 yumurta(oda ısısında)
1,5 su bar.pudra şekeri
1 vanilya
1su bar.hindistan cevizi
1,5 su bar.un(elenmiş)
1 kabartma tozu
150 gr.yumuşamış tereyağı
4 yumurta(oda ısısında)
1,5 su bar.pudra şekeri
1 vanilya
1su bar.hindistan cevizi
1,5 su bar.un(elenmiş)
1 kabartma tozu
Yapılışı
:
Yağ,pudra şekeri,vanilya ve yumurtalar en az 5 dakika çırpılır.Un,kabartma tozu, ve hindistancevizi ilave edilir hafif karıştırılıp orta boy bir kalıba veya kelepçeli kalıba kalıp yağlanarak boşaltılır.180derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa tamamdır .
Yağ,pudra şekeri,vanilya ve yumurtalar en az 5 dakika çırpılır.Un,kabartma tozu, ve hindistancevizi ilave edilir hafif karıştırılıp orta boy bir kalıba veya kelepçeli kalıba kalıp yağlanarak boşaltılır.180derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa tamamdır .
Kreması
:
Yarım poşet şanti ve yarım su bar süt ile 1 yem.kaş.pudra şekeri ilavesiyle çırpılır 1vanilya ilave olur şanti katılaşınca 100 gr.labne konur 1bar.hindistancevizi tekrardan katılır beraberce karışmaları sağlanır.Pişmiş kek sevis tabağına alınır kreması üzerine yayılır.Dümdüz yapmayın bulutumsu bir görüntü verin üzerine rende çikolata,fıstık,fındık serperek biraz dinlendirin sevise hazırdır.
Yarım poşet şanti ve yarım su bar süt ile 1 yem.kaş.pudra şekeri ilavesiyle çırpılır 1vanilya ilave olur şanti katılaşınca 100 gr.labne konur 1bar.hindistancevizi tekrardan katılır beraberce karışmaları sağlanır.Pişmiş kek sevis tabağına alınır kreması üzerine yayılır.Dümdüz yapmayın bulutumsu bir görüntü verin üzerine rende çikolata,fıstık,fındık serperek biraz dinlendirin sevise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder