KURUYEMİŞLİ TARTOLETLER TARİFİ
Malzemeler :
1 yumurta sarısı
125 gr tereyağı
2 kaşık pudra şekeri
3 kaşık su
2 bardak un 2. bardağın üstünü 1 kaşık eksik un koyarak ilave edin
1 yumurta sarısı
125 gr tereyağı
2 kaşık pudra şekeri
3 kaşık su
2 bardak un 2. bardağın üstünü 1 kaşık eksik un koyarak ilave edin
2 kaşık kakao
NOT: Tart malzememizin hamur malzemesi
bunlar güzelce yoğrulur dolapta 15 dakika dinlendirilir.Bir sürenin sonunda
minik Tart kalıpları hafif yağlanır ve hamurlar açılır içine yerleştirilecek
boyutta kesilir ve yerleştirilir yerleştirilen hamurlar çatalla delinir önceden
ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirilir.
İÇ MALZEMESİ :
1 su bardağı toz şeker sos tenceresinde rengi karemelleşinceye kadar tutulur rengi kıvam alınca 100ml sıvı krema ilave edilir şeker iyice eridikten sonra altı kapatılır serin bir yerde soğumaya bırakılır bu arada 1er çay bar irice doğranmış ceviz,fındık,fıstık hazırlanır (yada benim gibi fıstık yerine fıstıklı çikolatalı drajelerden koyabilirsiniz)bu yemişler iyice soğumuş ve katılaşmak üzere olan Kremalı karışıma karıştırılır.Hazır olan karışımımız soğumuş olan tartların içine doldurulur bu işlemi servisten bir iki saat önce yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder