ELMALI PAMUK KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta oda sıcaklığında olucak
1 su bardağı toz şeker
1 limon rendesi
75 gr eritilmiş tereyağ
1 kahve fincanı oda sıcaklığında olan yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
9 yemek kaşığı un ( çok fazla tepeleme olmayacak )
1 avuç kadar iri kıyılmış ceviz
Dilimlenmiş 2-3 adet elma
Tarçın
Yapılışı :
Oda sıcaklığında olan yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır.Yoğurt ilave edilir.Biraz çırpıldıktan sonra yağ ve limon rendesi konur.Elenmiş un,vanilya,kabartma tozu ilave edilir karıştırıldıktan sonra mikser kapatılır.Karıştırma işlemine plastik bir spatulayla devam edilir.Karışım yağlanmış orta boy kelepçeli kalıba boşaltılır cevizler serpilir.Elmalar üzerine balık sırtı yerleştirilir.Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirilir,tarçın serpiştirilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder