FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler :
2 dolu yemek kaşığı tereyağ (hafif eritilecek)
30 adet kadar petibör bisküvi robottan geçirilecek.

NOT :Bu iki malzeme iyice yoğurulur ve kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır.Bu karışım buzdolabında bekletilir.

Üzeri İçin :
800 gr.labne
1 su bardağı toz şeker
1 limon rendesi
3 yemek kaşığı un
3 yumurta
2 yumurta sarısı
1 paket yani 200 ml krema


Yapılışı:

Labne ve şekeri iyice çırpın.Limon rendesini,unu ve yumurtayı ilave edin tekrar çırpın.
Yumurta sarısını ve kremayıda karışıma ekleyin ve 2-3 dakika daha çırpın.Dolapta beklemiş olan bisküvi karışımımızın üstüne hazırladığımız karışımı döküyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına .
10 dakika sonra ısıyı 165 dereceye getiriyoruz.Üzeri hafif pembeleşince kapatıyoruz.Fırında dinlendiriyoruz.Soğuyunca dolapta 5-6 saat dinlendirdikten sonra sosla servis yapıyoruz.

ÜST SOSU:
1,5 su bardağı frambuaz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta

Üst Sosun Yapılışı :
Bir sos tenceresine frambuazları koyuyoruz üzerine şeker ilave ediyoruz.Üzerine 1 çay bardağı su ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Kaynayınca nişastayı hafif suyla açarak kaynayan karışıma ilave ediyoruz.Hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.Biraz kaynayınca altını kapatıyoruz.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri