HAVUÇLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta (oda ısısında)
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket krema(200ml)
Yarım çay bar.sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 tatlı kaş tarçın
3 su bar un(elenmiş)
1 su bar çekilmiş ceviz
Yapılışı :
Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır oda ısısındaki krema ve sıvıyağ ilave edilir tekrar çırpılır.Un ve kabartma tozu konur çok hafif çırpılır havuç ve ceviz tarçın konur tahta kaşıkla karıştırılır bu aşamada yukarı doğru havalandırarak bir iki karıştırın yağlanmış kalıbınıza dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder