ISPANAK DİLİMLER TARİFİ

ISPANAK DİLİMLER TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kilo ıspanak yaprağı
5 yumurta akı
5 yumurta sarısı
5 yem kaş sıvıyağ
1 tatlı kaş tuz
Yarım paket kabartma tozu
5 kahve fincanı un

Yapılışı :
Ispanak iyice yıkandıktan sonra iri parçalara bölünür tavada kendi suyuyla yumuşayana kadar pişirilir pişen ıspanak robottan iyice çekilir soğumaya bırakılır.
Yumurta sarıları iyice çırpılır yağ ve ıspanak püresi katılır tekrar çırpılır elenmiş olan un ve kabartma tozu ilave olur bir spatulayla karıştırılır yumurta akları tuz ile iyice kabarana kadar çırpılır bu yumurta akı söndürülmeden ıspanaklı harca konur tekrar sıpatula yardımı ile tek yönde yavaş yavaş karıştırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15-20 dak arası pişirilir 15 dak sonunda fırını açıp baktığınızda kağıttan rahat kalkıyorsa pişmiştir üzerini örtüp iç malzemesini hazırlayalım 

 İç Malzemeler :
300 gr kadar labne veya krem peynir
2-3 adet küp doğranmış közlenmiş kırmızı biber
1 çay bar kadar mısır(isteğe bağlı)
4-5 kornişon turşu küp doğranmış
1 çay bar kadar küp doğranmış mantar(pişmiş olacak)
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu doğranmış olacak olacak her ikiside

Yapılışı :
Bütün malzeme güzelce karıştırılır,içimiz hazır
ISPANAKLI kekimizi aynı ölçülerde olacak şekilde porsiyonluk kesiyoruz aralarına iç malzemeden koyup üst üste yerleştiriyoruz 2şer adet halinde hafif bastırıp kenarlarını bir bıçak yardımıyla düzeltiyoruz.üzerlerinede biraz pay edip 1saat kadar dinlendiriyoruz sonrasında servise hazırdır
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri